Om oss

Vår familj består av mig, Ylva, och min man Weine. Weine har två vuxna barn som har flyttat hemifrån och bildat familj för länge sedan. När Weine gick i pensioin hade han en dröm att kunna gå ut och hämta sina egna ägg på morgonen och familjen utökades med några hönor och en tupp.


Vi bor i mitt morföräldrahem mitt ute i skogen i Östra Göinge Kommun, strax norr om Kristianstad. Vi har en stor trädgård och ett växthus. Vi odlar en hel del grönsaker själva, så under sommarhalvåret är vi självförsörjande.

Katter har alltid varit ett stort intresse och min första huskatt skaffade jag så fort jag flyttat hemifrån. Sedan dess har vi haft många katter och vi har också provat en del olika raser. Idag har vi sex sibiriska katter och två huskatter. Jag har alltid önskat att ha en mindre uppfödning, men så länge jag arbetade och dessutom reste ganska mycket i arbetet, var det inte möjligt. 

För att göra det bästa av min uppfödning har jag gått en hel del kurser om katt och kattuppfödning. Hittills har jag gått PawAcademy G1, G2 och G2. SVERAKs uppfödarettan och jag är certfierad uppfödare hos SVERAK


För att komma i kontakt med oss kan Du antingen ringa 0702-197977, skicka e-post ylva.hjert.astenius@gmail.com eller skicka meddelande i messenger